zavrit

Rakovar 560

světlé speciální pivo


základní suroviny se nepodařilo zjistit
neznámo
nezjišteno %
nezjišteno °
Tradiční pivovar v Rakovníku Bakalář, Havlíčkova 545, Rakovník, 26901 vlajka cz
Tradiční pivovar v Rakovníku, a.s.


Jubilejní speciál vařený na tři rmuty. Rakovar 560 má překvapivě bohatou a vyváženou chuť danou dokonalým souladem chlebové plnosti sladového základu a zároveň jemné chmelové hořkosti.

Historie záznamu o pivu: rozbalit 3 záznamů

6.1.2015 07:05

Charakteristika > změněno z „Jubilejní speciál vařený na tři rmuty.” na „Jubilejní speciál vařený na tři rmuty. Rakovar 560 má překvapivě bohatou a vyváženou chuť danou dokonalým souladem chlebové plnosti sladového základu a zároveň jemné chmelové hořkosti.

6.1.2015 07:03

Přihlašte se a získáte možnost:
  • upravovat a zakládat piva
  • psát si k pivům soukromé poznámky
  • vytvářet seznam svých oblíbených piv
  • nahrávat obrázky
Toto pivo zatím nikdo nemá mezi oblíbenými. Můžete to změnit po přihlášení.
Logo piva není k dispozici.

Po přihlášení můžete nahrát obrázek tohoto piva a získat body za nahrání.

Recenze piva „Rakovar 560

Hodnocení

Kvalita:91 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:57 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast Kvicala

6.1.2015 4 5
Rakovar 560
Velmi lahodné pivo z Rakovníka, naprosto elegantní a harmonické. Pije se doslova samo, přijde mi ještě vyladěnější než třeba Bakalář za studena chmelený. Zkrátka pivní slast...
Ironií osudu ovšem je, že jsem ho koupil až na dálném slovenském východě, a teď si ho doma popíjím :)
2 2 5

Názory na pivo „Rakovar 560

Rakovar je opět k dostání, v Bille jakožto 8-multipack. Velmi pěkná retroetiketa navodí tu správnou atmosféru, a následující zážitek rozhodně není zklamáním. Vyvážené, příjemné pivo s 5,8 % alkoholu, tedy jakási "třináctka" s velikou pitelností. Nic zde nechybí ani nevyčnívá, rozhodně doporučuji k vyzkoušení. Za mě určitě lepší než standardní bakalářská produkce, která je dle mých zkušeností poměrně následková - ale toto pivo Rakovar kupodivu ne.
Napsal/a štamgast Kvicala, 23.12.2017 16:34
Aktuální verze tohoto piva bohužel vykazuje jistou, ne úplně příjemnou, připálenost, podobně jako kdysi Starobrno. Celkem významně to snižuje pitelnost a zvyšuje následkovost. Jinak jde stále o výrazně sladové pivo, které nezapře svůj původ v Bakaláři - který ovšem dle mého také patří mezi silně přeceňované značky ala Svijany nebo Kácov...
Napsal/a štamgast Kvicala, 6.5.2018 20:38
Bakalář není nic extra.
Napsal/a host fr***am.cz, 15.12.2023 19:37

Přidat názor

Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.

Zbývá vám
4096 znaků.



Security Image
Nový obrázek
zavrit

Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.

Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!

Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd.
nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr není uprostřed a není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je pootočen a půllitr na něm není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Kamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů).

Štítky:




© 2013 - 2021 Atlaspiv.cz, napište nám na
Kontaktní e-mail
Vzhled: standardní | mobilní | automatický výběr
Tento web používá k indentifikaci spojení s uživatelem (nikoliv uživatele jako takového) cookies, neb je to technickým standardem. Pokud s tím nesouhlasíte, opustťe tyto stránky a raději ani nepoužívejte internet, protože cookies se používají všude.