Recenze piva „Magnát světlý ležák medový 12°“
Redaktor PanVrchni
4.3.2015Magnát světlý ležák medový 12°
Stiřínská stodola, Želivecká 707, Kamenice - Štiřín
Druhým pivem, které jsem si dopřál ve Štiřínské stodole, byl medový ležák Magnát dvanáctka.
Vedle klasického závanu sladu a trošky kvasnic mu aromatická vůně chmele dodala netradiční nádech grepů. Barva pak byla klasičtější, zhruba odstínu tmavšího bukového dřeva, mírně zakalená.
Hustá, bílá, trvanlivá pěna a dobrý říz jsou slibnou pozvánkou k ochutnání.
V chuti mě oslovilo medově hebké kulaté tělo. Med mi se sladem připadal velmi dobře propojený, nenásilný, ale přitom rozpoznatelný. Po obohacení sladu vábnou decentní sladkostí dodává med i jemnou voničku lučních květů.
Ke sladu se rychle připojuje nenásilná aromatičnost chmele.
Kombinace chuti sladu s medem a chmelem by šlo interpretovat jako decentní a příjemnou ovocitost, konkrétně tóny grepu a ananasu.
Příběh chuti medového Magnátu končí jemně hořkým, chmelově aromatickým závěrem se stopičkou kopřiv. Zajímalo by mě, který chmel byl použit, neboť jeho lehounké aroma se s "květovostí" medu skvěle doplňuje.
Jak je z výše napsaného zřejmé, obě chuťové složky (slad i chmel) zajišťují svou hravostí medovému Magnátu výbornou pitelnost. I tento Magnát mi tedy sedl a už teď se těším na další návštěvu Štiřínské stodoly.
Vedle klasického závanu sladu a trošky kvasnic mu aromatická vůně chmele dodala netradiční nádech grepů. Barva pak byla klasičtější, zhruba odstínu tmavšího bukového dřeva, mírně zakalená.
Hustá, bílá, trvanlivá pěna a dobrý říz jsou slibnou pozvánkou k ochutnání.
V chuti mě oslovilo medově hebké kulaté tělo. Med mi se sladem připadal velmi dobře propojený, nenásilný, ale přitom rozpoznatelný. Po obohacení sladu vábnou decentní sladkostí dodává med i jemnou voničku lučních květů.
Ke sladu se rychle připojuje nenásilná aromatičnost chmele.
Kombinace chuti sladu s medem a chmelem by šlo interpretovat jako decentní a příjemnou ovocitost, konkrétně tóny grepu a ananasu.
Příběh chuti medového Magnátu končí jemně hořkým, chmelově aromatickým závěrem se stopičkou kopřiv. Zajímalo by mě, který chmel byl použit, neboť jeho lehounké aroma se s "květovostí" medu skvěle doplňuje.
Jak je z výše napsaného zřejmé, obě chuťové složky (slad i chmel) zajišťují svou hravostí medovému Magnátu výbornou pitelnost. I tento Magnát mi tedy sedl a už teď se těším na další návštěvu Štiřínské stodoly.
Přidat názor
Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.
Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.
Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
Není v pořádkuObrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed. | |
Není v pořádkuPůllitr není uprostřed a není celý. | |
Není v pořádkuObrázek je pootočen a půllitr na něm není celý. | |
Není v pořádkuPůllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný. | |
Není v pořádkuKamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů). |