Recenze piva „Permon Fakír 18°“
Redaktor PanVrchni
3.4.2015Permon Fakír 18°
Pivovarský klub na Florenci, Křižíkova 272/17, 186 00 Praha 8-Karlín
Mimořádně silné ejly jsou pro mé čivy díky své komplexnosti vždy výzvou, s níž není lehké se popasovat. A nejinak na mě zapůsobila osmnáctka Fakír Strong ale ze sokolovského pivovaru Permon.
Rudohnědá barva připomínající roibos, okrová, krémově hustá pěna a především ovocitě "pečená" vůně předznamenaly dění v ústech a na jazyku.
Velice hutný ovocitý slad, v němž se střídají pečené hrušky s jablky, lesním ovocem, a tóny jahod, zbytnělé občasným vystoupnutím rozinek a karamelu, to je chuťová síla, která poskytne komplexní vjem i rozmazlenému jazýčku.
Nakonec se Fakír přeci jen rozvzpomene i na svůj ejlový původ a těsně za rozvinutím sladu začne natahovat poměrně ostrá, přitom však celkem "tenká" chmelová hořkost, jež také na jazyku zůstane a posléze jemně táhle dozní.
Síla Fakíra je ovšem primárně v tlustém a hutném těle. To se povaluje na jazyku a každou chvíli nabídne novou kombinaci chuťových vjemů a to ve vysoké intenzitě.
Tohle je pivo zjevně předurčeno pro pomalé popíjení náročných pivomilů, stylem pití bych ho spíš přirovnal k vínu, než k pivu (dokonce se mi zdálo, že cítím jemný náznak tříslovin), proto i pitelnost je poněkud diskutabilní - Fakír strong ale zkrátka není pivo pro zahánění žízně. Pro ilustraci: malé pivo jsem pil přes půl hodiny, ale zase mě každé ucucnutí bavilo.
Suma sumárum: kdo má rád hutné, plné a komplexní ejly, ten u Permona osmnáctky nešlápne vedle.
Rudohnědá barva připomínající roibos, okrová, krémově hustá pěna a především ovocitě "pečená" vůně předznamenaly dění v ústech a na jazyku.
Velice hutný ovocitý slad, v němž se střídají pečené hrušky s jablky, lesním ovocem, a tóny jahod, zbytnělé občasným vystoupnutím rozinek a karamelu, to je chuťová síla, která poskytne komplexní vjem i rozmazlenému jazýčku.
Nakonec se Fakír přeci jen rozvzpomene i na svůj ejlový původ a těsně za rozvinutím sladu začne natahovat poměrně ostrá, přitom však celkem "tenká" chmelová hořkost, jež také na jazyku zůstane a posléze jemně táhle dozní.
Síla Fakíra je ovšem primárně v tlustém a hutném těle. To se povaluje na jazyku a každou chvíli nabídne novou kombinaci chuťových vjemů a to ve vysoké intenzitě.
Tohle je pivo zjevně předurčeno pro pomalé popíjení náročných pivomilů, stylem pití bych ho spíš přirovnal k vínu, než k pivu (dokonce se mi zdálo, že cítím jemný náznak tříslovin), proto i pitelnost je poněkud diskutabilní - Fakír strong ale zkrátka není pivo pro zahánění žízně. Pro ilustraci: malé pivo jsem pil přes půl hodiny, ale zase mě každé ucucnutí bavilo.
Suma sumárum: kdo má rád hutné, plné a komplexní ejly, ten u Permona osmnáctky nešlápne vedle.
Názory na pivo „Permon Fakír 18°“
Přidat názor
Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.
Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.
Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
Není v pořádkuObrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed. | |
Není v pořádkuPůllitr není uprostřed a není celý. | |
Není v pořádkuObrázek je pootočen a půllitr na něm není celý. | |
Není v pořádkuPůllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný. | |
Není v pořádkuKamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů). |