Recenze piva „Lobeč stout“
Redaktor PanVrchni
12.7.2015Lobeč stout
Restaurant Špajz, Vratislavova 21, Praha - Vyšehrad
V Lobči u Mšena vaří i tmavou jedenáctku, kterou jsem rovněž ochutnal v restaurantu Špajz v Praze pod Vyšehradem. Ačkoliv mi byla představena jako "tmavá jedenáctka", potěšilo mě, že jsem po pozdějším porovnání poznámek (měl jsem napsáno "chutná jako stout") zjistil, že pivovar ji opravdu představuje a vaří jako stout.
Barva tohoto stoutu z Českého ráje byla temně černohnědá, pěna béžová, hustá a stabilní. Voněl výrazně kávově praženě, což opravdu odpovídá pivnímu stylu stout.
A na stejné vlně pokračoval i v chuti. V ústech se rozlilo plné tělo tvořené čistě hořkou čokoládou a kávou. Kávová chuť přechází v dosti intenzivní vjem hořkosti pražené a maličko i chmelové. V chuti občas drobounce drkne náznak lehounké optimistické kyselosti (stylově v pořádku) a později se ve sladovém těle kromě tmavé čokolády objevuje též i drobná stopička hutné marmelády z lesního ovoce. Dominantní dojem se ovšem stále skládá z kávy a hořké čokolády.
Pitelnost je (na stout překvapivě) dobrá, není problém vypít několik kousků, ovšem pochopitelně - stouty nejsou pivy, která bychom pili na žízeň. Určitým pokrmům však dokáží tvořit zajímavý doprovod.
Nuže - v Lobči u Mělníka uvařili stout. Stylově minimálně odpovídající, hutný i slušně pitelný, srozumitelný českému pivaři, a kromě toho za rozumnou cenu. Nezní to jako pozvánka k ochutnávce?
Barva tohoto stoutu z Českého ráje byla temně černohnědá, pěna béžová, hustá a stabilní. Voněl výrazně kávově praženě, což opravdu odpovídá pivnímu stylu stout.
A na stejné vlně pokračoval i v chuti. V ústech se rozlilo plné tělo tvořené čistě hořkou čokoládou a kávou. Kávová chuť přechází v dosti intenzivní vjem hořkosti pražené a maličko i chmelové. V chuti občas drobounce drkne náznak lehounké optimistické kyselosti (stylově v pořádku) a později se ve sladovém těle kromě tmavé čokolády objevuje též i drobná stopička hutné marmelády z lesního ovoce. Dominantní dojem se ovšem stále skládá z kávy a hořké čokolády.
Pitelnost je (na stout překvapivě) dobrá, není problém vypít několik kousků, ovšem pochopitelně - stouty nejsou pivy, která bychom pili na žízeň. Určitým pokrmům však dokáží tvořit zajímavý doprovod.
Nuže - v Lobči u Mělníka uvařili stout. Stylově minimálně odpovídající, hutný i slušně pitelný, srozumitelný českému pivaři, a kromě toho za rozumnou cenu. Nezní to jako pozvánka k ochutnávce?
Znalec Moro
11.4.2019Lobeč stout
Velmi příjemný stout o vysoké černé barvě, neprůhledný. Ve vůni dominuje čokolád, pak trocha kávy a nakonec i lehký závan tmavého ovoce. Nemá příliš robustní tělo a nasycenost je střední. Neúnavnos a velká pitelnost.
Byl jsem spokojen.
Byl jsem spokojen.
Štamgast Pete69
23.6.2019Lobeč stout
Parostrojní pivovar Lobeč
Velmi dobrý Stout, suchý drsný a dobře pitelný.
Pěna: Nižší hnědá pěna je velmi hustá a opadá jen velmi pomalu a potěší ve sklenici klidně půlhodinku v souvislé vrstvě.
Barva: Černá, neprůsvitná, jako uhel.
Vůně:čokoláda, káva, chmel a jemná stopička sušeného ovoce.
Chuť: Drsný nástup hořkosti je téměř okamžitý, v první vteřině ale cítím mléčnou čokoládu, s hořkostí a chutí kávy se chuť promění na hořkou čokoládu, kávu a chmel.. Po minutce odezní hořkost a vrací se mi opět mléčná čokoláda. Hodně zajímavý koncert chutí. Říz střední, pitelnost dobrá. V tom, abych dal za chuť v této kategorii plný počet mi brání jen to, že v určité fázi je lobečský Stout příliš kyselý.
Skvělé pivo.
Pěna: Nižší hnědá pěna je velmi hustá a opadá jen velmi pomalu a potěší ve sklenici klidně půlhodinku v souvislé vrstvě.
Barva: Černá, neprůsvitná, jako uhel.
Vůně:čokoláda, káva, chmel a jemná stopička sušeného ovoce.
Chuť: Drsný nástup hořkosti je téměř okamžitý, v první vteřině ale cítím mléčnou čokoládu, s hořkostí a chutí kávy se chuť promění na hořkou čokoládu, kávu a chmel.. Po minutce odezní hořkost a vrací se mi opět mléčná čokoláda. Hodně zajímavý koncert chutí. Říz střední, pitelnost dobrá. V tom, abych dal za chuť v této kategorii plný počet mi brání jen to, že v určité fázi je lobečský Stout příliš kyselý.
Skvělé pivo.
Přidat názor
Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.
Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.
Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
Není v pořádkuObrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed. | |
Není v pořádkuPůllitr není uprostřed a není celý. | |
Není v pořádkuObrázek je pootočen a půllitr na něm není celý. | |
Není v pořádkuPůllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný. | |
Není v pořádkuKamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů). |