Recenze piva „Albrecht 11°“
Štamgast Pete69
3.9.2018Albrecht 11°
Globus
Pivovar albrecht mě zatím, co se světlého piva,či ležáků moc neoslovil.
Pěna: Téměř žádná doslova. Po naliti se utvořila asi 5 mm silná vrstva, která po dvou minutách zmizela na totální čaj. Nehezké. Myslel jsem, že pivo bude zkažené, ale ani vůně, ani chuť tomu neodpovídá.
Barva: Slámová, jen mírně zakalená.
Vůně: Jemný, medový až trošku cukrkandlový slad a svěže působící slabší vůně chmelu.
Chuť: Pivo je prázdnější, slad v chuti jen opravdu lehce pošimrá a nastoupí hořkost, která má sklon k ulpívání. Pivo je pro mě zklamáním. Poměr cena výkon - škoda mluvit.
Nic moc.
Pěna: Téměř žádná doslova. Po naliti se utvořila asi 5 mm silná vrstva, která po dvou minutách zmizela na totální čaj. Nehezké. Myslel jsem, že pivo bude zkažené, ale ani vůně, ani chuť tomu neodpovídá.
Barva: Slámová, jen mírně zakalená.
Vůně: Jemný, medový až trošku cukrkandlový slad a svěže působící slabší vůně chmelu.
Chuť: Pivo je prázdnější, slad v chuti jen opravdu lehce pošimrá a nastoupí hořkost, která má sklon k ulpívání. Pivo je pro mě zklamáním. Poměr cena výkon - škoda mluvit.
Nic moc.
Štamgast Pivoraad
29.3.2021Albrecht 11°
Pivo Albrecht jsem ochutnal poprvé. Od té doby co psal recenzi Pete, v pivovaru zapracovali na pěně. Ta je hustá, trvanlivá a pěkně bíla. Barva piva je světlejší, taková jakou má podle mě mít správný český ležák. Na čem bohužel nezapracovali je opravdu nepříjemná, ulpívající hořkost. Nepochutnal jsem si.
Štamgast pholl
15.12.2021Albrecht 11°
Nápojka Jičín
Výborné, nefiltrované, hořké pivo, které je velmi pitelné a chmelené ŽPČ. Velice oceňuji, že Albrecht svá piva nefiltruje. Zachovávají si tak lepší chuť i pitelnost. Tato jedenáctka mě opravdu velice mile překvapila.
Názory na pivo „Albrecht 11°“
Souhlas s kolegou Petem. Řeknu to stručně - Albrechta na základě všech dosavadních zkušeností řadím mezi kategorii přeceňovaných značek (Svijany, Plzeň, Kácov atd.).
@Kvicala: Asi tak, akorát že Svijany už zaplaťpánbůh přeceňované nejsou. Nová hodnocení už většinou odpovídají kvalitě a postupně se i zde % oprávněně snižuje. To že ti mají Svijany reltivně slušné % je dáno minulostí. Kdysi se dali opravud pít, ale i tenkrát jsem je nevyhledával. Koupil jsem za nekřesťanskýyh 140 Kč Litrovku Kvasničáku 13 v krásně tvarované skleněné lahvi s keramickým uzávěrem a strašně těžko se mi dávala do košíku, protože předpokládám, že to dobře nedopadne. Ale v rámci testování a rozšiřování pivních obzorů jsme ji tam nakonec hodil. Nechám ji asi na zítra a podělím se. Dobrému pivu zdar.. ať Ti chutná dál, to co máš rád.
@Kvicala - Srovnávat Albrechta se Svijany mi připadá značně nefér, neb Albrecht fakt umí uvařit hodně slušná piva (zejména ejly).
@ Pete69 - Co se týká Svijan, AP sleduje i hodnocení v čase a za 5 let, co AP funguje, kleslo průměrné hodnocení Mázu cca o 15%.
@Pan Vrchní: Já myslím, že kolega Kvicala nesrovnával Albrechta a Svijany po kvalitativní stránce, ale myslel tím, že je to přeceňovaná značka stejně jako Svijany atd.
@ Pete69, Pan Vrchni: Ano, je to tak...koneckonců bavíme se tady všeobecně o nápoji zvaném PIVO, a z tohoto pohledu je jedno, jestli pochází z mikropivovaru nebo z velkochemičky. A vnímám zde jisté přeceňování značek napříč celým spektrem. Zkrátka značky typu Svijany, Kácov nebo Albrecht mě zatím nikdy nepřesvědčily, čím si svou pověst zasloužily.
P.S. a jenom ještě opět se vrátím se svou oblíbenou otázkou k Svijanům: kdy bylo to "někdy/kdysi", kdy se daly pít? moje zkušenosti praví, že nikdy :)
KVICALA: Svijany (a nejen ty) zabíjí cukr. V \"450\" není a je to znát.
@ host ka***am.cz: To si nemyslím. Je spousta velmi dobrých piv, kde je cukr (Postřižiny, Litovel, Poutník, Rebel...). U Svijan je to podle mě dáno hlavně tím, že tam rvou spoustu chemie a tetrahopů. Ale uznávám, že v kombinaci s cukrem je to opravdu smrtící koktejl! :)
Kvicala: No já nevím. Z tebou jmenovaných značek mám zkušenosti z nedávné doby akorát s Litovelem (potažmo PMS) a ten je nic moc. Nejvíce to vynikne, když se prostřídají piva krátce za sebou (s cukrem / bez cukru). Nedávno jsem si koupil Máz a ta nasládlost je protivná. Přitom jsem nabyl dojmu, že jinak to pivo nebylo špatné, jen je zabité tím cukrem, ne chemií, jak si stěžuješ.
Na návštěvě se hostitel vytasil s tímto pivem a já už viděl, jak se budu muset, i s ulpívající hořkostí v puse, celé odpoledne usmívat abych ho neurazil. Ale nebylo to zas tak zlé. Asi nemají všechny várky úplně stejné (naštěstí). Tentokrát bych nebyl s hodnocením tak přísný, jako posledně…
Přidat názor
Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.
Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.
Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
Není v pořádkuObrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed. | |
Není v pořádkuPůllitr není uprostřed a není celý. | |
Není v pořádkuObrázek je pootočen a půllitr na něm není celý. | |
Není v pořádkuPůllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný. | |
Není v pořádkuKamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů). |