Recenze piva „Bobr ale 12°“
Redaktor PanVrchni
16.2.2016Bobr ale 12°
čepované (restaurace U Slovanské lípy, Praha)
Pivovar Bobr ze Zadní Třebaně se pustil i do svrchně kvašených piv a jedno z nich jsem tedy ochutnal - v restauraci U Slovanské Lípy v Praze.
Vůně tohoto ejlu byla správně aromaticky chmelová až kopřivová, grepová a též mírně jahodová.
Barva čirého byla byla slámovo-zlatá; hustá, kompaktní, špinavě bílá a velmi stabilní pěna pěkně kroužkovala.
O úvod chuti se stará sušší svěže sladové tělo, nad nímž ve vteřince přebírá vládu chmelová hořkost, která si zaslouží bližšího popisu: nejprve je lehce aromatická s mírně grepovým projevem, následně opravdu dlouze a hořce (ale ne trpce!) několik vteřin táhlá.
Kombinace svěží ovocité sladovosti těla s rovněž "živou" hořkostí upomíná i na chuť grapefruitu, ovšem hořkost je důraznější a táhlejší. Vše ústí ve velmi dobrou pitelnost.
Od neurčité definice "ale" jsem čekal "cosi svrchně kvašeného", ale tohle rozhodně ejl je. Kratší, sušší, ale přesto čisté a jemně ovocito-sladové tělo, záhy střídané opravdu chmelovou táhlou hořkostí bohatého projevu - zkrátka pivovar Bobr ze Zadní Třebaně, který začal vařit prakticky "v garáži", se dokázal více než důstojně popasovat s výzvou uvařit dobrý ejl, s níž už roky zápolí mnohé české podstatně zavedenější pivovary.
Vůně tohoto ejlu byla správně aromaticky chmelová až kopřivová, grepová a též mírně jahodová.
Barva čirého byla byla slámovo-zlatá; hustá, kompaktní, špinavě bílá a velmi stabilní pěna pěkně kroužkovala.
O úvod chuti se stará sušší svěže sladové tělo, nad nímž ve vteřince přebírá vládu chmelová hořkost, která si zaslouží bližšího popisu: nejprve je lehce aromatická s mírně grepovým projevem, následně opravdu dlouze a hořce (ale ne trpce!) několik vteřin táhlá.
Kombinace svěží ovocité sladovosti těla s rovněž "živou" hořkostí upomíná i na chuť grapefruitu, ovšem hořkost je důraznější a táhlejší. Vše ústí ve velmi dobrou pitelnost.
Od neurčité definice "ale" jsem čekal "cosi svrchně kvašeného", ale tohle rozhodně ejl je. Kratší, sušší, ale přesto čisté a jemně ovocito-sladové tělo, záhy střídané opravdu chmelovou táhlou hořkostí bohatého projevu - zkrátka pivovar Bobr ze Zadní Třebaně, který začal vařit prakticky "v garáži", se dokázal více než důstojně popasovat s výzvou uvařit dobrý ejl, s níž už roky zápolí mnohé české podstatně zavedenější pivovary.
Názory na pivo „Bobr ale 12°“
Přidat názor
Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.
Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.
Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
Není v pořádkuObrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed. | |
Není v pořádkuPůllitr není uprostřed a není celý. | |
Není v pořádkuObrázek je pootočen a půllitr na něm není celý. | |
Není v pořádkuPůllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný. | |
Není v pořádkuKamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů). |