Recenze piva „Vinohradský Stout Dark Matter“
Redaktor PanVrchni
11.2.2018Vinohradský Stout Dark Matter
Café Decada, Praha - Palmovka, Pivovarská restaurace Praha - Dvorce
Vinohradský stout jsem pil dvakrát těsně za sebou v různých podnicích a v obou si učinil poznámky; nyní by mohlo být zajímavé je porovnat a udělat si tak obrázek, jak se hodnocení piva může lišit v závislosti na podniku, času a rozpoložení recenzenta.
Po stránce vůně (jemně kávová a jemně pražená), barvy (temně černohnědá, neprůsvitná) a pěny (béžová, krémově hustá a velmi trvanlivá) se moje poznámky shodují.
Stran chutě - v café Decada jsem si zapsal: hebce nenásilný, až "smetanově" kávový nájezd, ústící do poměrně plného, ale suchého těla s tóny kvalitní hořké čokolády. Následně se opět připojuje hořkost hebce pražená a dílem i chmelová.
Úplně na konci doušku zůstává v ústech lehoulinká "pražená kyselost", což ovšem vůbec neruší.
V pivovarské restauraci Dvorce pak: čistý suchý nájezd jako rozpustné kávy (tedy pražená kyselost poněkud nad průměrem), středně plné, ale suché tělo. Trocha hořké čokolády a při troše fantazie kyselinka s pražeností připomenou i ovocnost tmavých lesních plodů.
Chmel vnímatelný, když se na něj zaměřím, v drobounce aromatickém projevu.
I přes lehce vyšší kyselinku harmonické, čisté a pitelné (nižší říz).
Na české poměry dosti slušný stout.
Z obou záznamů jste si tedy už jistě udělali závěr, že je Vinohradský stout kvalitní, pitelný a čistý, snad jen s drobátko vyšší kyselinkou, ovšem v nijak rušivé míře.
Po stránce vůně (jemně kávová a jemně pražená), barvy (temně černohnědá, neprůsvitná) a pěny (béžová, krémově hustá a velmi trvanlivá) se moje poznámky shodují.
Stran chutě - v café Decada jsem si zapsal: hebce nenásilný, až "smetanově" kávový nájezd, ústící do poměrně plného, ale suchého těla s tóny kvalitní hořké čokolády. Následně se opět připojuje hořkost hebce pražená a dílem i chmelová.
Úplně na konci doušku zůstává v ústech lehoulinká "pražená kyselost", což ovšem vůbec neruší.
V pivovarské restauraci Dvorce pak: čistý suchý nájezd jako rozpustné kávy (tedy pražená kyselost poněkud nad průměrem), středně plné, ale suché tělo. Trocha hořké čokolády a při troše fantazie kyselinka s pražeností připomenou i ovocnost tmavých lesních plodů.
Chmel vnímatelný, když se na něj zaměřím, v drobounce aromatickém projevu.
I přes lehce vyšší kyselinku harmonické, čisté a pitelné (nižší říz).
Na české poměry dosti slušný stout.
Z obou záznamů jste si tedy už jistě udělali závěr, že je Vinohradský stout kvalitní, pitelný a čistý, snad jen s drobátko vyšší kyselinkou, ovšem v nijak rušivé míře.
Názory na pivo „Vinohradský Stout Dark Matter“
Přidat názor
Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.
Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.
Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
Není v pořádkuObrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed. | |
Není v pořádkuPůllitr není uprostřed a není celý. | |
Není v pořádkuObrázek je pootočen a půllitr na něm není celý. | |
Není v pořádkuPůllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný. | |
Není v pořádkuKamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů). |