zavrit

Beskydský pivovárek - Stout

stout


voda, ječný slad, pivovarské kvasinky spodního kvašení
neznámo
5.60 %
13.00 °
Beskydský pivovárek Ostravice, s. r. o., Ostravice 449, 73914 vlajka cz
nezávislý pivovar




Historie záznamu o pivu: rozbalit 0 záznamů

17.4.2018 09:43

Přihlašte se a získáte možnost:
  • upravovat a zakládat piva
  • psát si k pivům soukromé poznámky
  • vytvářet seznam svých oblíbených piv
  • nahrávat obrázky
Toto pivo zatím nikdo nemá mezi oblíbenými. Můžete to změnit po přihlášení.
logo znacky piva Beskydsky pivovarek logo piva Beskydsky pivovarek

Máte lepší obrázek tohoto piva?
Můžete se přihlásit, nahrát jej a získat body za nahrání.

Recenze piva „Beskydský pivovárek - Stout

Hodnocení

Kvalita:64 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:44 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Redaktor PanVrchni

17.4.2018 3 5
Beskydský pivovárek - Stout
Zlý časy, Praha
Česká kotlina ani Hornomoravský úval nejsou pro stouty končinami zaslíbenými, přesto si svůj ždibec trhu vybojovaly a objevují se často v nabídkách pivovarů, usilujících o  pestrost sortimentu.

K nim bezesporu patří Beskydský pivovárek z Ostravice, jehož nabídka je opravdu široká a zahrnuje i Beskydský stout o 13% EPM, ovšem - alespoň podle informací ve Zlých časech - spodně kvašený.

Barva je na stout "řidší", temně hnědorudá a pivo je proti světlu průsvitné.
Jeho vůně je zemitá až rašelinová, pěna středně hustá, béžová a poměrně stabilní.

Chuť uvozuje praženě nasládlý nájezd, ve dvou vteřinách se tělo roztahuje do sladovější podoby, jež může připomenout i povidla. Do všeho promlouvá lehká rašelinová zemitost.
Chmelová hořkost v pozadí, chmel jen drobně aromatický, vládne výše řečená (relativní) sladkost s praženým doprovodem.
Příjemný byl říz, představovatný drobounkými bublinkami a pivo se mi jevilo jako dosti slušně pitelné.

Vcelku shledávám Beskydský stout býti poněkud příliš nasládlým, blížícím se ve sladovém těle svým výrazem spíše českým sladším tmavým pivům. Ovšem i přes pravděpodobně ne dokonalou stylovou čistotu je pitelný a chuťově vůbec ne špatný.

Hodnocení

Kvalita:46 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:41 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast Thymallus

23.8.2021 2 5
Beskydský pivovárek - Stout
Beskydský pivovárek, 0.7l sklo
Tak po roce jsem si koupil v beskydském pivovárku stouta, abych svou předchozí recenzi trošku rozšířil.
Pěna má lehce kávový odstín, je ji tak akorát, je hustá a zmizí normálním tempem.
Vůně piva je taková hořká, možná trochu pražená, trochu kávová a v závěu lehce nasládlá.
Barva je skoro černá. jen proti světlu jde vidět tmavě rudá/hnědá barva.
Dojem z prvního doušku je takový, že se jedná o lehčí stout. Chuť není stoutově výrazná. Cítím lehce kávovou příchuť, celkem jemnou hořkost, která se v závěru mění do sladšího, dozvuku. Možná cítím i lehkou kyselost? která se drží nahoře vzadu v krku a chvíli trvá, než po doušku zmizí.
Dojem z piva mám stejný jako před rokem. Okusit se to dá, ale že bych tohle pivo chtěl mít ještě jednou na stole a ve sklenici, to asi ne. Rozhodně znám lepší stouty. Tedy většina stoutů, které jsem pil, jsou lepší.

Hodnocení

Kvalita:47 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:50 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast Thymallus

6.9.2020 2 5
Beskydský pivovárek - Stout
beskydský pivovárek
Pivo má ostřejší chuť, je silné a tmavé barvy. Na ochutnání dobré, ale znovu bych si jej nekoupil.

Hodnocení

Kvalita:75 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:69 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast MHeavy

25.8.2021 4 5
Beskydský pivovárek - Stout
Alkotéka Havířov
Tak jsem u piva STOUT z Beskydského pivovárku.
Jen dodám : je to tmavé svrchně kvašené silné pivo s chmely Premiant, ŽPČ.
: slady plzeňský, vídeňský, mnichovský, karamelový, ChocoWhea

Vzhled : Velmi tmavá barva, téměř černá. Pěkná hustá stabilní pěna, kroužkuje a drží až na dno sklenice.

Vůně : Výrazně pražená, hořká čokoláda, kávová, bylinná, lehce peprná.

Chuť : Pražená, karamelová a kořeněná. Střední až nižší jemný říz, střední plnost těla. Lehce peprně chmelové tóny. Hořkost je střední až vyšší, doznívání delší, pražené, lehce karamelové, kořeněné, zemité.

Velmi dobře se popíjející pivo, ač vyloženě klasický stout mi příliš nepřipomíná svou lehkou drsností. Já jsem spokojen a klidně kupovat a vychutnávat si tento drsnější stout budu rád.

Hodnocení

Kvalita:68 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:69 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast Yarwen

29.9.2021 3 5
Beskydský pivovárek - Stout
0,7 l láhev, Beskydský pivovárek, Ostravice
Beskydský stout jsem pil před pár lety přímo v Ostravici a pamatuji si, že mi velmi chutnal. Nyní otevírám láhev a recenzuji...

Ve vůni se vznášejí typické stoutové tóny, cítím hlavně hořkou čokoládu, na pozadí kávu. Barva je hnědá, pěna má slabý béžový nádech, je hustá, ale docela rychle se scvrkne na nízkou vrstvu, která pak ale drží na hladině až do konce pití.

Co se chuti týče, skoro bych napsal "téměř ideální stout". V podstatě bez ničeho rušivého, co bych vytknul, prostě nízký říz, hutnost a kávová hořkost. Po delším pití bych však u beskydského stoutu právě na hořkosti kapánek přidal, pivu by to dodalo lepší výraz. Takže i když mi velmi chutná a též pitelnost chválím, tak slovo "ideální" nakonec nemohu použít.
5 3 5

Názory na pivo „Beskydský pivovárek - Stout

No nazdar! :-(

Pak je to jen tmavý ležák ne? Stejně, jako tmavým ležákem, který byl inspirován stylem stout, byl i Merlin z Protivína.

I na stránkách pivovaru ( http://www.beskydskypivovarek.cz/nase-piva/ ) pivo označují jako speciál, z čehož se dá uvozovat spodní kvašení.

Opravdu, pokud je kvantita značek postavena nad kvalitu, není to dobré.
Napsal/a znalec Moro, 17.4.2018 14:39
@Moro, máš samozřejmě pravdu, dost jsem váhal, mám-li pivo vůbec řadit mezi stouty. Pořád zvažuji přeřazení mezi tmavé speciály, co myslíš Ty?
Napsal/a redaktor PanVrchni, 17.4.2018 22:09
@ PanVrchni:

Ano, je to diskutabilní a kdo se v pivních stylech opravdu vyzná, mohl by i namítnout, že některé ležáky (California Common) jsou kvašeny spodně při vyšších teplotách a četl jsem dokonce o IPA kvašené spodně při vyšších teplotách. Takže včil babo raď! vycházet ze stylu a ignorovat druh kvašení nebo preferovat pro zařazení právě druh kvašení?

Když se podíváš na použité suroviny, pak bys i mohl říci, že je to pivo inspirované stoutem.

Nicméně pro mě osobně je druh kvašení zásadní a proto bych neváhal a dal to mezi ležáky/speciály.
Napsal/a znalec Moro, 18.4.2018 9:59

Přidat názor

Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.

Zbývá vám
4096 znaků.



Security Image
Nový obrázek
zavrit

Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.

Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!

Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd.
nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr není uprostřed a není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je pootočen a půllitr na něm není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Kamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů).

Štítky:



Hodnocení

59 %
Kvalita: 62 % Pivo hodnotili:
1 redaktor(ů)
0 znal(e)c(ů)
4 štamgast(ů)
0 host(ů)
Dojem: 51 %

« Další piva značky „Beskydský pivovárek

Zbuj

© 2013 - 2021 Atlaspiv.cz, napište nám na
Kontaktní e-mail
Vzhled: standardní | mobilní | automatický výběr
Tento web používá k indentifikaci spojení s uživatelem (nikoliv uživatele jako takového) cookies, neb je to technickým standardem. Pokud s tím nesouhlasíte, opustťe tyto stránky a raději ani nepoužívejte internet, protože cookies se používají všude.