Recenze piva „Braník Černý“
Štamgast Pete69
18.5.2018Braník Černý
TESCO
Další břečka z Braníckého portfólia.
Pěna:Středně hustá, krémové barvy, není moc trvanlivá.
Barva: Hnědá, celkem průsvitná.
Vůně: Nasládlá, troška karamelu.. pivo voní tak jak chutná.. sladce.
Chuť: Dá se říci, že chmel vidělo pivo z rychlíku, pivo je doslova sladké a na rtech dlouho zůstává sladká, nepříjemná chuť. Slad přehluší sladkost a pivo je prostě doslova tlamolep.
Nikdy více. Od Braníku jsem ale nic neočekával.
Pěna:Středně hustá, krémové barvy, není moc trvanlivá.
Barva: Hnědá, celkem průsvitná.
Vůně: Nasládlá, troška karamelu.. pivo voní tak jak chutná.. sladce.
Chuť: Dá se říci, že chmel vidělo pivo z rychlíku, pivo je doslova sladké a na rtech dlouho zůstává sladká, nepříjemná chuť. Slad přehluší sladkost a pivo je prostě doslova tlamolep.
Nikdy více. Od Braníku jsem ale nic neočekával.
Štamgast Thymallus
17.10.2020Braník Černý
Hruška, 0.5l sklo
Tohle pivo mi přijde jako nějaké slazené pivo s chutí ovoce, jen tady asi bude navíc jen cukr. Když budu přesnější tak chuťově si připadám, jako bych pil vodu se šťávou s nádechem piva. Není to nasládlost europiva, ale prostě pivo s cukrem v černé barvě. Kupodivu se to pije dobře - jako voda se šťávou. To ale fakt nechcete...
Štamgast fotr
3.6.2018Braník Černý
Tohle pivo je opravdu až moc sladké. Zpočátku to bylo překvapivě dobré, nevadilo to, ale ke konci lahve již spíše obtěžující a musel jsem se již přemlouvat k dopití. Možná si ho někdy v budoucnu opět zakoupím, ale nyní dlouho ne.
Štamgast Spavian
3.10.2021Braník Černý
No, u vín se říká, že lepší kvalita se dá pít zasyrova, tu horší je lepší svařit..Tohle pivo rozhodně svařit, chci říct použít na podlití masa na černém pivu, je přeslazené,bez nádechu hořkosti a jen s náznakem pivní chuti..Když ho srovnám s běžnou konkurencí, je to opak černých Krušovic, kde sladkost naopak chybí, a podle mě horší než vyváženější Kozel černý. Zkušební láhev jsem si říznul napůl s hořkým Starobrno Bitrem a výsledek se dal pít, ale i tak je všudypřítomný Kozel černý lepší, o exotičtějších černých pivech ani nemluvě.
Host br***um.cz
7.6.2018Braník Černý
Ne, ne a ne. Možná 1 hvězdička za snahu, ale pít se to bohužel nedá. Když se na to dívám před světlo, vypadá to spíš jako malinovka. Vůně prakticky žádná a hořkost? Ta se nedostavila vůbec. Na to, co je zač, překvapivě dobře drží pěnu, ale k čemu je pěna, když je zbytek bída a utrpení?
Host de***am.cz
7.6.2018Braník Černý
Ve své průmyslové kategorii to pivo zase až tak špatné není, upřímně jsem čekal větší hrůzu. Já mám tmavá piva rád a i u Braníka mi tmavá varianta chutnala mnohem více, než klasická světlá desítka. I složení je lepší, není tam maltozový sirup ani nesladovaný ječmen. Co se mi tedy moc nelíbí, je barva - po nalití do sklenice je to snad nejméně tmavé pivo, které si lze představit, chápu, že je to jen desítka nebo devítka, ale tohle pivo by se správně mělo jmenovat polotmavé, rozhodně ne černé, protože barva rozhodně černá není (to však koneckonců není ani u černých krušovic nebo kozla). Chmelení mi přijde ok, ani ta trpkost chmelového extraktu tam nebyla tak rušivá. Pivo je opravdu sladší, což je ale asi u tohoto stylu záměr, lidi mají rádi sladká tmavá piva a pro Braník je důležitá prodejnost, takže to byl asi záměr. Tu sladkost asi obstarává fruktóza, uvedená ve složení, která tam ale jinak pochopitelně nemá co dělat. Ale stále mi ta fruktóza chuťově přijde lepší, než třeba jinak všude používaný sacharin, který působí ještě víc uměle. Z tohoto pohledu jinak tedy musím pochválit i tu málo tmavou barvu, protože asi vznikla opravdu přírodně z daných sladů (na etiketě se uvádí 4), a ne barvení kulérem nebo karamelem. Všeobecně, tmavých desítek na trhu moc není, a myslím, že v regálech obchodů spolu s černými krušovice a tmavým kozlem se toto pivo určitě neztratí. Ani krušovice a ani kozel černý už dávno nejsou tím, čím byly v minulosti, a stejně ta piva lidi kupujou, a nemyslím si, že kvalitativně je mezi černými Krušovice a tmavým Kozlem nějaký zásadní rozdíl, byť nějaké odlišnosti ve všech pochopitelně jsou. Cenově je to taky zhruba ve stejné kategorii a jinak při obsahu alkoholu 3,8% opravdu člověk nemůže čekat zázraky. Samozřejmě bavit se tu o nějaké historické receptuře nemá smysl, receptura je udělaná pro současného zákazníka, na etiketě se ostatně uvádí i dosycování co2. Samozřejmě, že by toto pivo mohlo být lepší, třeba taková tmavá desítka od Bakaláře je kvalitativně někde jinde za zhruba stejný peníz, ale na velkovýrobu to jde. Ani já toto pivo pravidelně vyhledávat nebudu, ale úplně špatné není, a myslím, že si své zákazníky určitě najde.
Přidat názor
Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.
Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.
Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
Není v pořádkuObrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed. | |
Není v pořádkuPůllitr není uprostřed a není celý. | |
Není v pořádkuObrázek je pootočen a půllitr na něm není celý. | |
Není v pořádkuPůllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný. | |
Není v pořádkuKamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů). |