zavrit

Řeporyje - Prefunda 12°

světlý ležák


základní suroviny se nepodařilo zjistit
neznámo
4.20 %
12.00 °
Restaurace a pivovar Řeporyje, K Tržišti 14/4, Praha 5 - Řeporyje, 15500 vlajka cz
nezávislý pivovar


Je uvařeno z plzeňského sladu ve spojení s bavorským sladem a třech odrůd žateckého chmele. Obsahuje kulturní kmen pivovarských kvasinek spodního kvašení. Pivo nefiltrované a nepasterizované. Jeho příjemná hořkost se dobře snoubí s každým jídlem.

Historie záznamu o pivu: rozbalit 1 záznamů

25.6.2018 19:45

Alkohol % > změněno z „5.20” na „4.20

25.6.2018 19:02

Přihlašte se a získáte možnost:
  • upravovat a zakládat piva
  • psát si k pivům soukromé poznámky
  • vytvářet seznam svých oblíbených piv
  • nahrávat obrázky
Toto pivo zatím nikdo nemá mezi oblíbenými. Můžete to změnit po přihlášení.
logo znacky piva Pivovar Reporyje logo pivovaru Reporyje

Máte lepší obrázek tohoto piva?
Můžete se přihlásit, nahrát jej a získat body za nahrání.

Recenze piva „Řeporyje - Prefunda 12°

Hodnocení

Kvalita:56 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:49 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Redaktor PanVrchni

25.6.2018 3 5
Řeporyje - Prefunda 12°
čepované (restaurace U Šumavy, Praha)
Pivovar v Řeporyjích (dříve u Prahy, nyní administrativně v Praze) nedávno zahájil bohulibou činnost vaření piva. Ač se tam lze dostat krásným výletem Prokopským a následně Dalejským údolím, já jsem zvolil cestu snažší, přes restauraci U Šumavy, kde jsem ochutnal světlou dvanáctku Prefunda.

Vizuálně mě potěšila především sytě zlatá barva i vzorná, krémově hustá, špinavě bílá, trvanlivá pěna. Nad ní se nesla nasládlá vůně až pečeného ovoce s troškou zemitého chmele.


Chuť vystihuje nasládle (až trochu marmeládově) sladké, mírňoučce "připálené" tělo, k němuž se rychle připojuje chmel - vteřinku aromatický a posléze se utrhnuvší do velmi důrazné, v závěru až "tvrdé" hořkosti. Ta s dalšími doušky sílí do až neurvalého projevu.
V pivu je přítomna rovněž uhlazující jemná, jakoby těstová linka (v míře dodávající pivu charakter a naprosto nerušivá).

Vcelku je znát, že Řeporyjský pivovar funguje teprve krátce - dvanáctka Prefunda je přeci jen ještě trošku neusazená, ještě se hledá (jakoby nevěděla, zda se usadit na sladové nebo chmelové židli či se pohodlně uvelebit uprostřed), ale přeci jen už nyní jde o minimálně obstojný ležák s potenciálem.
6 3 5

Názory na pivo „Řeporyje - Prefunda 12°

Podělte se s ostatními o názor na toto pivo pomocí formuláře níže.

Přidat názor

Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.

Zbývá vám
4096 znaků.



Security Image
Nový obrázek
zavrit

Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.

Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!

Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd.
nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr není uprostřed a není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je pootočen a půllitr na něm není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Kamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů).

Štítky:



Hodnocení

52 %
Kvalita: 53 % Pivo hodnotili:
1 redaktor(ů)
0 znal(e)c(ů)
1 štamgast(ů)
4 host(ů)
Dojem: 48 %

© 2013 - 2021 Atlaspiv.cz, napište nám na
Kontaktní e-mail
Vzhled: standardní | mobilní | automatický výběr
Tento web používá k indentifikaci spojení s uživatelem (nikoliv uživatele jako takového) cookies, neb je to technickým standardem. Pokud s tím nesouhlasíte, opustťe tyto stránky a raději ani nepoužívejte internet, protože cookies se používají všude.