zavrit

Hubertus světlý výčepní kvasnicový

světlé výčepní pivo nefiltrované


voda, ječné slady, chmelové produkty
neznámo
3.70 %
9.99 °
Pivovar Kácov, V Podskalí 6, Kácov, 28509 vlajka cz
nezávislý pivovar


středně plné pivo s jemnou hořkostí, dobrou pěnivostí a výrazným řízem

Historie záznamu o pivu: rozbalit 7 záznamů

8.4.2019 08:44

Alkohol % > změněno z „3.90” na „3.70
Stupňovitost (EPM) % > změněno z „10.00” na „9.99
Alkohol % > změněno z „3.70” na „3.90
Stupňovitost (EPM) % > změněno z „9.99” na „10.00
Alkohol % > změněno z „3.90” na „3.70
Stupňovitost (EPM) % > změněno z „10.00” na „9.99

26.4.2014 18:22

Přihlašte se a získáte možnost:
  • upravovat a zakládat piva
  • psát si k pivům soukromé poznámky
  • vytvářet seznam svých oblíbených piv
  • nahrávat obrázky
Zaregistrujte se a můžete pivo zařadit mezi svá oblíbená a psát si k němu poznámky. 1 (oblíbené pivo 1 štamgastů).
logo znacky piva Hubertus (Kacov) logo piva Hubertus (Kacov)

Máte lepší obrázek tohoto piva?
Můžete se přihlásit, nahrát jej a získat body za nahrání.

Recenze piva „Hubertus světlý výčepní kvasnicový

Hodnocení

Kvalita:69 %
Chuť:
Vůně:
Barva:
Pitelnost:
Následky:
Dojem:54 %
Dostupnost:
Cena:výkon:
Vzhled:

Štamgast Klarka

29.4.2019 3 5
Hubertus světlý výčepní kvasnicový
Kácov
Jedna z těch lepších desítek, které jsem měla možnost ochutnat.
Osvěžující nejen v letních měsících.

Barva: zlatá, zakalená

Pěna: bílá, stabilní, kroužkuje

Chuť: kvasnicová, pivo s vyšší plností, intenzivní hořkost pozvolna doznívající

Říz: střední

Myslím, že by klidně tohle pivo mohlo konkurovat ležáku.

Velmi dobré pivo.

Nefiltrováno, nepasterováno.

Dej Bůh Štěstí!
4 3 5

Názory na pivo „Hubertus světlý výčepní kvasnicový

@Klarka:
Klárko, rád bych využil této příležitosti a položil Vám hned 2 otázky:

- jak se díváte na (nesmyslnou) českou kategorii piva kvasnicové?

- když pracujete pro rakouský pivovar - respektujete jejich třídění (volbier, festbier, atd.) a jak je vnímáte Vy?

Děkuji za případné odpovědi.
Napsal/a znalec Moro, 29.4.2019 14:35
@Moro:

Co se týče kvasnicových piv, jsem velmi skeptická. Kvasničák se dělá většinou tak, že se pivo nafiltruje a pak zakroužkuje. Pro mě vcelku nesmysl, protože z praxe vím, že to pivu úplně tak nesvědčí. Ale takové Svijany si na tom postavily byznys. Co mě ale opravdu rozčiluje je nekonečné téma mezi laiky, kteří si myslí, že nefiltrované pivo = kvasničák. Těžko se jim to vysvětluje, stejně jako blud o Plzni, že je alkalická. Za mě je to prostě zbytečné.

Kategorie Rakouských piv, my máme více majitelů, Čechy a Američany. Takže ve výsledku nepodléháme vyloženě Rakouským kategoriím a mě osobně v celku i vadí, protože my v ČR máme ty kategorie dobře rozdělené, byť ty hranice mezi jednotlivými styly jsou docela tenké.
Třeba Schankbier což je výčepní pivo (10-11,99%) naše je 10-10,99 takže my se snažíme vařit pivo aby mělo 10,80 a vešlo se do obou kategorií. Jinak z 80% exportujeme a dodržujeme spíše evropské směrnice, které má ČR než podléhat jenom Rakouským kategoriím.
A já bych se za rok za dva ráda vrátila zase do Českého pivovaru, kde je ta volnost a možnosti o dost větší než v Rakousku, kde je všechno až moc tradiční.

Tak snad jsem odpověděla dostatečně :)
Napsal/a štamgast Klarka, 30.4.2019 8:27
@Klarka:
Děkuji mnohokráte. S názory na kvasnicové se shodneme na 100%.

Jinak jste asi první pivovarská(ý), které(mu) vyhovuje tuzemská legislativa. Dle mě je dobře nastavena pro spodně kvašená piva. Ale jen pro ně.
Napsal/a znalec Moro, 30.4.2019 10:45
@Moro:

S legislativou máte pravdu, je výhodná pro spodně kvašená piva. Nicméně já třeba nejsem úplně fanda svrchňáků. Samozřejmě si ráda dám IPU a další odvětví, ale jen ochutnat a nemusím to mít příliš často. Ráda zkouším nové, ale priorita je pro mě ta klasika. Jsem v tom trochu staromódní. Ale zase mi přijde, že není až tolik pivovarů (myslím těch středních a velkých komerčních), kteří by se zabývali převážně speciály. Mě třeba přijdou zcestné kategorie jako je ochucené pivo nebo míchaný nápoj z piva. To už pro mě není pivo. A hlavně není jednoduché ten svrchňák pořádně kvasit. Tím myslím prostor. Je fajn, když někdo propaguje jenom spilku, ale pak je očistec tu IPU dávat kvasit jinde, zase kvůli kontaminaci, protože zase Sacch. carlsbergensis se moc nechtějí kamarádit s ostatními a pořád to v tom vzduchu všechno je. Třeba neodsuzuji CKT tanky, mají spoustu výhod, je to uzavřené, dá se regulovat teplota a na výsledné chuti to zas takový rozdíl není. Ale to už jsem zase odbočila úplně jinam :)
Napsal/a štamgast Klarka, 30.4.2019 11:38

Přidat názor

Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.

Zbývá vám
4096 znaků.



Security Image
Nový obrázek
zavrit

Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.

Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!

Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd.
nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

V pořádku

Půllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr není uprostřed a není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Obrázek je pootočen a půllitr na něm není celý.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Půllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný.

nahravani obrazku - OK

Není v pořádku

Kamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů).

Štítky:




© 2013 - 2021 Atlaspiv.cz, napište nám na
Kontaktní e-mail
Vzhled: standardní | mobilní | automatický výběr
Tento web používá k indentifikaci spojení s uživatelem (nikoliv uživatele jako takového) cookies, neb je to technickým standardem. Pokud s tím nesouhlasíte, opustťe tyto stránky a raději ani nepoužívejte internet, protože cookies se používají všude.