Recenze piva „Radegast Ryze Hořká 12“
Redaktor PanVrchni
21.3.2018Radegast Ryze Hořká 12
V poslední době jsem pil Radegast Ryze hořkou 12 několikrát v různých podobách a byl jsem vždy spokojen (a to dokonce i při pití z plechovky!).
Receptura jistě doznala změn, nyní z chuti neční chmelová odrůda Saaz Late a hořkost je jemnější a ladnější, vše působí uhlazeně, s jemným chlebovým nádechem a vážně velmi dobře pitelně.
V současné době tedy řadím Ryze Hořkou dvanácku Radegast v rámci sortimentu giganta Plzeňský Prazdroj hned za vlajkovou loď, Pilsner Urquell.
Receptura jistě doznala změn, nyní z chuti neční chmelová odrůda Saaz Late a hořkost je jemnější a ladnější, vše působí uhlazeně, s jemným chlebovým nádechem a vážně velmi dobře pitelně.
V současné době tedy řadím Ryze Hořkou dvanácku Radegast v rámci sortimentu giganta Plzeňský Prazdroj hned za vlajkovou loď, Pilsner Urquell.
Redaktor PanVrchni
15.9.2014Radegast Ryze Hořká 12
Restaurace v Hotelu Praděd, Dukelská 178/1, Jeseník
Novinka Radegast Ryze hořká dvanáctka vzbudila mezi pivaři nemalý ohlas a různorodé reakce, z nichž jsem nabyl přesvědčení, že toto pivo je třeba "otestovat" důkladně, aby mne náhodou neošálilo, jako se to málem povedlo Gambrinusu Premium, který v prvních pár locích chutná velmi dobře, avšak posléze se stane utahaně ulepeným.
Ryze hořký Radegast jsem tedy ochutnal v restauraci hotelu Praděd v Jeseníku a věnoval mu celý večer.
Nejprve mě uvítal mírně chmelovou vůní s trochou kvasu, barvou tmavě zlatou až do švestkového dřeva a středně hustou, poměrně trvanlivou bílou pěnou.
Tradičně dobrý říz uvádí první doušek: hned v úvodu je cítit energická hořkost, pod ní pak hutnější sladovost.
Hořkost je opravdu výraznější a znatelně chmelovější, než u standardní dvanáctky Radegast Premium, a projevuje se jak v úvodu chuti, tak v jejím zakončení. Zpočátku je aromatická, v závěru tužší, možná i malinko ulpívající, ale ne příliš.
Slad pod hořkostí drží pekně kulatý, pravidelný tvar a s hořkostí je dle mého názoru dobře propojený.
Pivo se mi neomrzelo a i po několika kouscích se hořkost projevuje podobně: v úvodu chmelová, aromatická, bohatá a prijemná, později zatáhne pevnějším projevem.
Při jídle mi se mi zdá sladová složka chuti zjevnější.
Celkově tedy mohu říct, že chmel je v chuti opravdu cítit. Radegast se mi zdá býti asi asi jedinými pivem z portfolia Plzeňského Prazdroje, u něhož je znát snaha o zlepšení a kde je vidět nějaké výsledky. Pitelnost mi připadala o něco slabší, než u Radegastu Premium, ale celkově slušná, neboť aromatická hořkost chmele mě dokázala bavit při každém napití, pivo mi nezvodovatělo ani nezesladovatělo ani po několika kusech a na další napití jsem se těšil. Na druhou stranu na vyložené "chlemtání" Ryze Hořký Radegast také nevidím, na to se mi jeho chuť zdá příliš výrazná.
Za 25 Kč v Jeseníku se mi Radegast Ryze Hořká 12 jeví jako dobrá volba, rozhodně podstatně zajímavější, než za stejnou cenu zde prodávaný Gambrinus desítka.
Ryze hořký Radegast jsem tedy ochutnal v restauraci hotelu Praděd v Jeseníku a věnoval mu celý večer.
Nejprve mě uvítal mírně chmelovou vůní s trochou kvasu, barvou tmavě zlatou až do švestkového dřeva a středně hustou, poměrně trvanlivou bílou pěnou.
Tradičně dobrý říz uvádí první doušek: hned v úvodu je cítit energická hořkost, pod ní pak hutnější sladovost.
Hořkost je opravdu výraznější a znatelně chmelovější, než u standardní dvanáctky Radegast Premium, a projevuje se jak v úvodu chuti, tak v jejím zakončení. Zpočátku je aromatická, v závěru tužší, možná i malinko ulpívající, ale ne příliš.
Slad pod hořkostí drží pekně kulatý, pravidelný tvar a s hořkostí je dle mého názoru dobře propojený.
Pivo se mi neomrzelo a i po několika kouscích se hořkost projevuje podobně: v úvodu chmelová, aromatická, bohatá a prijemná, později zatáhne pevnějším projevem.
Při jídle mi se mi zdá sladová složka chuti zjevnější.
Celkově tedy mohu říct, že chmel je v chuti opravdu cítit. Radegast se mi zdá býti asi asi jedinými pivem z portfolia Plzeňského Prazdroje, u něhož je znát snaha o zlepšení a kde je vidět nějaké výsledky. Pitelnost mi připadala o něco slabší, než u Radegastu Premium, ale celkově slušná, neboť aromatická hořkost chmele mě dokázala bavit při každém napití, pivo mi nezvodovatělo ani nezesladovatělo ani po několika kusech a na další napití jsem se těšil. Na druhou stranu na vyložené "chlemtání" Ryze Hořký Radegast také nevidím, na to se mi jeho chuť zdá příliš výrazná.
Za 25 Kč v Jeseníku se mi Radegast Ryze Hořká 12 jeví jako dobrá volba, rozhodně podstatně zajímavější, než za stejnou cenu zde prodávaný Gambrinus desítka.
Znalec Moro
15.8.2014Radegast Ryze Hořká 12
Stará Budvarka, Hodonín
Novinka z Nošovic, která nahrazuje poměrně slušný Radegast Premium. Navíc do ní přibyla chmelová odrůda Saaz Late.
Po ostře chmelovém úvodu, který je příjemný se přidává další rozměr chmelové hořkosti - o střední úrovni a to je ten hlavní problém - utrápí vaše smysly a unudí vás k smrti. Tato střední hořkost je dlouhá, vytrvalá a ulpívá v ústní dutině = je nepříjemná a snižuje pitelnost celého piva.
Nalezneme i ždibec sladu, který je doslova ušlapán do opozice.
Tělo průměrně plné, říz vyšší. Pitelnost - žádný zázrak.
Je jasné, že patrioti tohoto piva budou řvát, ale toto je propadák. Starší verze Premium byla lépe vyladěná i pitelná.
Na závěr jedna poznámka - oním hořkým kultovním pivem byla vždy desítka = výčepní varianta. Proč najednou i honba za ležákem, který nikdy ukrutně hořký nebyl?
Po ostře chmelovém úvodu, který je příjemný se přidává další rozměr chmelové hořkosti - o střední úrovni a to je ten hlavní problém - utrápí vaše smysly a unudí vás k smrti. Tato střední hořkost je dlouhá, vytrvalá a ulpívá v ústní dutině = je nepříjemná a snižuje pitelnost celého piva.
Nalezneme i ždibec sladu, který je doslova ušlapán do opozice.
Tělo průměrně plné, říz vyšší. Pitelnost - žádný zázrak.
Je jasné, že patrioti tohoto piva budou řvát, ale toto je propadák. Starší verze Premium byla lépe vyladěná i pitelná.
Na závěr jedna poznámka - oním hořkým kultovním pivem byla vždy desítka = výčepní varianta. Proč najednou i honba za ležákem, který nikdy ukrutně hořký nebyl?
Štamgast Pete69
5.3.2017Radegast Ryze Hořká 12
Moje oblíbené pivo plzeňského typu vařené na moravě. Dobrý počin moravských sládků. Velmi příjemně ostře hořký. Pěna u točeného brzy upadla ale chuť zůstala skvělá až do konce. Ničím nerušená chuť pořádného piva. Jen tak dál.
Štamgast Thymallus
28.9.2020Radegast Ryze Hořká 12
láhev 0.5l
Radegast buď máte rádi, nebo ne. Prostě je hořký.
Pění docela dost a drží se. Vůně naznačuje sílu a hořkost, kterou pak ucítíte při pití. Je opravdu hořký, plný s příjemným hořkým dozvukem. Jako z klasických piv, běžně dostupných v obchodech, je tohle pivo jasná volba.
Pění docela dost a drží se. Vůně naznačuje sílu a hořkost, kterou pak ucítíte při pití. Je opravdu hořký, plný s příjemným hořkým dozvukem. Jako z klasických piv, běžně dostupných v obchodech, je tohle pivo jasná volba.
Štamgast Kvicala
19.4.2018Radegast Ryze Hořká 12
Pravdou je, že toto pivo je opravdu hodně, nadprůměrně hořké, ale ta hořkost není moc příjemná a jistě ji lze označit s klidným svědomím za "ulpívající"...V plechovkové verzi je to asi nejmarkantnější, čepované jakž takž ujde, ale opět musím zkritizovat slabý říz, který snižuje pitelnost. Suma sumárum - žádná sláva, pokud není zbytí, je to asi relativně dobrá volba, ale připravte se na celkem vydatné následky při nezřízené konzumaci...
Štamgast Kvicala
16.8.2014Radegast Ryze Hořká 12
Megasportovka Pardubice
No já fakt nevím, mně to tak tragické nepřijde! Je pravda, že ale lahvová varianta mi subjektivně přijde lepší a pitelnější než točená (tam byl problém podle mě s teplotou piva, bylo málo vychlazené).
Jinak hořkost fakt vydatná, ulpívání jsem nezaznamenal. Podle mě krok správným směrem ke vzkříšení zašlé slávy značky.
P.S. V hodnocení hodnotím lahvovou variantu, která by samozřejmě měla být "všude stejná"...
Jinak hořkost fakt vydatná, ulpívání jsem nezaznamenal. Podle mě krok správným směrem ke vzkříšení zašlé slávy značky.
P.S. V hodnocení hodnotím lahvovou variantu, která by samozřejmě měla být "všude stejná"...
Štamgast Yarwen
22.7.2021Radegast Ryze Hořká 12
Radegastovna Perón, Praha - Smíchov
Jednoho by napadlo, že Smíchov není dobrému pivu zaslíben, ale i tam lze najít hospůdky, které dávají přednost kvalitnějším mokům, než produkuje místní ostuda českého pivovarnictví.
V Perónu se čepuje výhradně Radegast a pro dlouhý večer jsem si vybral dvanáctku. Barva s pěnou odpovídá standardu, který razí Urquell, tzn. středně hustá bílá pěna a zlatá čirá barva. Vůně mi přišla slabší, chmelová.
Ryze hořká dvanáctka má nízký říz, provázený střední hořkostí. Zakončení je krátké bez ulpívání na patře, pitelnost velmi dobrá, méně už ráno, kdy se po pěti kouscích probudíte, ale ani v tomto směru bych nehovořil o nějakém extrému. Na to, že se jedná o produkt velkopivovaru, je Ryze hořká dvanáctka od Radegastu povedeným pivem, se kterým jsem byl spokojen, byť z mého pohledu nepůjde o atakování vyšších procent.
V Perónu se čepuje výhradně Radegast a pro dlouhý večer jsem si vybral dvanáctku. Barva s pěnou odpovídá standardu, který razí Urquell, tzn. středně hustá bílá pěna a zlatá čirá barva. Vůně mi přišla slabší, chmelová.
Ryze hořká dvanáctka má nízký říz, provázený střední hořkostí. Zakončení je krátké bez ulpívání na patře, pitelnost velmi dobrá, méně už ráno, kdy se po pěti kouscích probudíte, ale ani v tomto směru bych nehovořil o nějakém extrému. Na to, že se jedná o produkt velkopivovaru, je Ryze hořká dvanáctka od Radegastu povedeným pivem, se kterým jsem byl spokojen, byť z mého pohledu nepůjde o atakování vyšších procent.
Štamgast Maikel
10.1.2017Radegast Ryze Hořká 12
Jedna nejlepších 12%. Naprostá spokojenost.
Štamgast Pivoraad
12.8.2020Radegast Ryze Hořká 12
Mám rád hořčí piva, ale trochu mi tu chyběla určitá vyváženost chutí.Ale protože už z názvu je patrné, že toto pivo bude ryze hořké,tak to beru.Název neklame.
Štamgast Ludekk
23.7.2017Radegast Ryze Hořká 12
Český Krumlov
Popravdě, byl jsem trochu zklamaný. Desítka Radegast je slušný standard své třídy, od dvanáctky jsem čekal víc. Chuť málo výrazná, stejně tak vůně. Dobře vychlazená dvanáctka se dá pít bez problémů, ale že by to pivo mělo čím zaujmout, tak to asi ne.
Štamgast Malvaz
2.5.2018Radegast Ryze Hořká 12
dobrá 12 za lidovou cenu
Štamgast Vaclav515
14.9.2019Radegast Ryze Hořká 12
Penny market Rýmařov
Karton 8x lahev 0,5 L za 99,90 Kč a proč neochutnat -je dobré, na chuť i po dobré večeři proč ne?Já doporučuji.
Štamgast honza_poutnik
26.8.2024Radegast Ryze Hořká 12
Albert Hypermarket, Brno
U tohoto piva je výrazná chmelovo-kvasová vůně, trošku nasmrádlá.
Z počátku je chuť hořká, mírně cítit po kvasnicích, dále nastupuje příjemná sladovitost, která vytrvá.
Jinak má pivo slušný říz a je relativně pitelné.
U tohoto piva mě zaráží pouze vysoká pasterizace, která dost nafukuje břicho a nutí tak pivo pít pomaleji.
Jinak má pivo dobrou chuť a rád si jej dám (převážně v plechu nebo čepované).
Z počátku je chuť hořká, mírně cítit po kvasnicích, dále nastupuje příjemná sladovitost, která vytrvá.
Jinak má pivo slušný říz a je relativně pitelné.
U tohoto piva mě zaráží pouze vysoká pasterizace, která dost nafukuje břicho a nutí tak pivo pít pomaleji.
Jinak má pivo dobrou chuť a rád si jej dám (převážně v plechu nebo čepované).
Štamgast Jano
21.1.2024Radegast Ryze Hořká 12
Radegastovna
Skvělé, vždycky se na něj těším. Nejlepší je čepované profesionálem tzv. na jeden zátah a když to nejde tak lahváč taky není špatný.
Štamgast MK96
15.8.2019Radegast Ryze Hořká 12
Poměrně povedené pivo s výrazným hořkým tónem a solidní pitelností. Vzhledem sice nenadchne, ale dožene to svou vůní.
Štamgast Adam1511
7.2.2021Radegast Ryze Hořká 12
Enapo
Bombastické pivo no. 1 mezi Pivama
Štamgast svatatrojice
10.10.2024Radegast Ryze Hořká 12
Násobně pité, čepované, Praha
Osobně mi vyhovuje hořkost dvanáctky. Přiměřená oxidace, svěží vzhled, značná chmelovitost. Přestože je alkoholičtější dobrá pitelnost.
Ne vždycky dosahuje stejné kvality, záleží na čepu, ale většinou je kvalita vyhovující.
V láhvi i plechovce chutná dobře.
Ne vždycky dosahuje stejné kvality, záleží na čepu, ale většinou je kvalita vyhovující.
V láhvi i plechovce chutná dobře.
Štamgast Milo
27.10.2014Radegast Ryze Hořká 12
Na Radegastu jsem odchovaný. Vždy jsem ho jen chválil. Poslední dobou jsem se dostal k jiným druhům piva ze soukromých pivovarů a hned je poznat rozdíl v kvalitě.Radegast velmi upadá a ´´ryze hořká 12´´taky žádná velká sláva,jen průměr.
Štamgast psyco
24.4.2019Radegast Ryze Hořká 12
Doma, Uherský Brod, vlastní výčep Lindr
Tak já měl tu čest s 15ti litrovým soudkem a spolu se dvěma hosty jsme testovali a musím říct, že sudová verze je opravdu povedená. Pár týdnů na to mi přistálo doma několik lahví a kvalita byla trošku nižší (asi teplota).
Sudová verze byla opravdu výborná, chuť tuze nahořklá, bez patky, s výborným dojezdem chuti. Pěna stabilní, bez barevných defektů, velmi pitelná barva :).
Soudek hodnotím 5/5, láhev 4/5.
Sudová verze byla opravdu výborná, chuť tuze nahořklá, bez patky, s výborným dojezdem chuti. Pěna stabilní, bez barevných defektů, velmi pitelná barva :).
Soudek hodnotím 5/5, láhev 4/5.
Štamgast Bohuslav
12.6.2017Radegast Ryze Hořká 12
Frýdek-Místek , většina hospod a restaurací
Jsem odkojený Radegastem, nemám připomínky, snad jen k čepování, všichni to neumějí a kazí dojem. Ryze hořká 12°je vynikající
Štamgast brontak
20.3.2021Radegast Ryze Hořká 12
Dle mě lepší než Prazdroj. I vzhledem k přemrštěné ceny za Prazdroj.
Host mi***ny.cz
29.10.2018Radegast Ryze Hořká 12
Za totáče byl Radegast nejlepším moravským pivem, řeč je samozřejmě o desítce. V některých lepších restauracích měli k jídlu i dvanáctku, dodnes si nepamatuji tu příchuť pryskyřice a jehličí z beskydských lesů, pokud se člověk v restauraci trochu zdržel... Dnešní ryze hořká 12 sice již onu příchuť pryskyřice a jehličí nemá, zato se může směle rovnat nejlepším českým dvanáctkám, dokonce velkou část z nich podle mne i strčí do kapsy...
Host pe***am.cz
4.3.2017Radegast Ryze Hořká 12
Moravská Plzeň.. ale jo.. asi jedno nejlepších masově vyráběné pivko na moravě. Když jsem ho pil poprvé, byl jsem nadčený, ale postupem času už mi to moc neříká. Nevím jestli je to tím, že napoprvé vše nejlepší.. nebo se pivo zkazilo??? Mám rád hořká piva pro mě rozhodně nadprůměr..
Host k.***ny.cz
5.11.2014Radegast Ryze Hořká 12
Bohužel musím setrvat v negativním názoru. Ta hořkost je skutečně nepříjemná. Pitelnost se blíží nule. Řekl bych, že názory na toto pivo jsou tak 50 na 50. S pozitivním se ale setkávám hlavně u lidí, kterým je celkem jedno co pijí. Jsou velmi překvapeni, když jim řeknu, že se jedná o chuťově odlišné pivo, než původní Radegast Premium. Oni to prostě nepoznali!
Názory na pivo „Radegast Ryze Hořká 12“
Milý Radegaste,přišel jsi o jednoho štamgasta v mé maličkosti.Ryze hořká 12 se nedá pít,ta odporná hořkost v puse mi vadí.Pivo mám rád ale toto jsi opravdu přehnal
Zdruf*Takhle chutnalo pivo z Nošovic (Radegast) před karnevalem 89,třeba v Lučině nahoře*A teď dělají hogofogo a vydávají za novinku*
Nová 12 mi chutná víc než předešlá. Hořkost výborná - samá chuť.
Cituji z recenze (pan vrchní):
". .. Radegast se mi zdá býti asi asi jedinými pivem z portfolia Plzeňského Prazdroje, u něhož je znát snaha o zlepšení a kde je vidět nějaké výsledky."
Není to např. tím, že Gambrinus je už natolik zdevastovaný, že jej pijáci začínají odmítat a časem se z něj stane low-cost pivo v PETkách (což jsme mu s pár lidmi kdysi předpověděli) a proto se SABMiller obrátil právě k Radegastu, který má spasit aktivní čísla v tržbách a výtočích?
DELŠÍ DOBU JSEM HLEDAL NĚCO TAKOVÉHO JAKO JE TENHLE NOVÝ RADEGAST NENÍ TO JEŠTĚ ONO CO JSME PILI PŘED 30 LETY JAKO AKSAJ ALE DÁ SE TO PÍT UŽ JSEM SI MYSLEL ŽE SE U NÁS ZAPOMNĚLO VAŘIT PIVO TEN CHMEL MI CHYBÍ SKORO V KAŽDÉM PIVU. TAK ČAU U RADKA
tyhle stranky jsem neznal,nyni si je pročitam, a jelikoš jsem "odkojeny" na radegastu tak bych dodal vzhledem k vyše uvedenemu, že radegast je samo o sobě tak trošku "hořčí" pivo... moc se mi nelibi že "nahoře" je uvedeno obsah alkoholu 5 misto 5.1 procent, ale o to nic.kdo si pamatuje ještě radegasta dvanastku s "červenou" etiketou a bez "alobalu" (asi dvanast let spatky,jednu tu mam uchovanou v šupliku :-). ..) tak vi že měla taky přez pět procent,pak se poupravila/trošku hnusně řečeno kapku ošidila/ se vznikem zelene etikety i pro pravě dvanastku (dodnes nechapu, i když asi vlastně jo...) jako radegast original. nyní se vyrabi opět zas trošku poupravena jako "ryze hořka" udajně podle puvodniho řekněme postupu, čili je hutnějši stejně jak "kdysi".upřimě nesnažim se tu vykladat pohadky,pivovar v nošovicich mam "za nosem" a takhle mi to tvrdilo par lidi,ktere zn
tyhle stranky jsem neznal,nyni si je pročitam, a jelikoš jsem \"odkojeny\" na radegastu tak bych dodal vzhledem k vyše uvedenemu, že radegast je samo o sobě tak trošku \"hořčí\" pivo... moc se mi nelibi že \"nahoře\" je uvedeno obsah alkoholu 5 misto 5.1 procent, ale o to nic.kdo si pamatuje ještě radegasta dvanastku s \"červenou\" etiketou a bez \"alobalu\" (asi dvanast let spatky,jednu tu mam uchovanou v šupliku :-). ..) tak vi že měla taky přez pět procent,pak se poupravila/trošku hnusně řečeno kapku ošidila/ se vznikem zelene etikety i pro pravě dvanastku (dodnes nechapu, i když asi vlastně jo...) jako radegast original. nyní se vyrabi opět zas trošku poupravena jako \"ryze hořka\" udajně podle puvodniho řekněme postupu, čili je hutnějši stejně jak \"kdysi\".upřimě nesnažim se tu vykladat pohadky,pivovar v nošovicich mam \&qu
po plzeňské 12 jsem okoštoval tuto novinku - první dojem překvapivě příjemný, mám tuze rád hořké, dochuť už pokulhává, ale celkový dojem dobrý, až hodně dobrý
@ host: mě by jenom zajímalo, kde čepují Plzeňskou 12. .. :o') (Sorry, to jsem si nemohl odpustit).
Spokojenost, vyrazna horkost mi plne vyhovuje a k lahvovemu nemam co vytknout. Ze supermarketovych 12° vedle Bernarda 12° (cenove ovsem vetsinou nekde jinde) pro me jasna volba.
Po delší době jsem Ryze hořkou 12 zakoupil, a jsem dost spokojen - v rámci velkochemických chutí jde o výrazný nadprůměr. Ovšem zejména v lahvové podobě, čepovaný bývá obvykle úplně mrtvý - bez řízu.
Z úděsného portfolia plzeňského koncernu značka Radegast jako jediná vyčnívá, a představuje obecně jakous takous alternativu v případě nejvyšší nouze. Přičemž Ryze hořká je opravdu pitelná.
Bohužel nejen radegast, ale i ostatní pivovary začaly produkovat nepitelné piva. Proto si vyjímečně dám pivo Stella, či jiné gurmánské. V podstatě jsem začal pít vína, kde je chuť znát a dokonce z pití mám i zážitek. Dlouhá léta jsem byl pijan piva, ale co se děje za poslední roky nemá obdoby. Bohužel, uronil jsem slzu.
@host ne***am.cz, Stella chuťově není gurmánské pivo, ale zoufalá uondaná nuda. Dovoluji si doporučit k přečtení recenzi Stelly Artois.
Jinak Ryze hořký Radegast piji celkem pravidelně a mezi velkoprůmyslovými pivy ho považuji za slušný, pitelný a rozpoznatelný ležák.
S odstupem času: Ryze hořká 12 není po určité sebereflexi žádný zázrak. Dnes jsem měl plechovkovou verzi, hořkost ulpívala, naopak jsem ocenil značně kvasničný chuťový projev - to dříve nebylo. Na druhou stranu, z té plechovkové bídy, která je k dostání v nejvyšší nouzi na nádražích, v trafikách apod. je to jeden z pomyslných globálních vítězů, ve srovnání s mega-tragédy typu Kozel, Staropramen, G, plechový Budvar a pár dalších.
12 je hnusná. Jestli chce mít člověk hořkou pachuť na jazyku tak směle do toho. Když byl Radegast ještě Radegastem a ne Plzní, tak byl skvěle osvěžující, měl plnou pěnu, která vydržela jako skála.
Teď zhnusili i tu 10. Plzeň Radegast neumí. Čecháčci, kteří neví jak chutnal dříve nevidí rozdíl nebo jim nechutná.
Ale více zhnusena než z kaženého piva jsem z toho jak mažou na Radegast stránkách FB špatné komentáře lidí, kteří by mi dali za pravdu.
JJ dnes není důležitý názor ani rada zákazníka, prostě to smažou a vyrábí to dál.Ostuda Plzně. Se nedivím, když už dávno není Česká.
V lahvi jde momentálně o dosti chutnou záležitost, kterou vůbec nemám problém si kupovat i ve větším množství. Hořkost je opravdu nadstandardní, a evidentně se ji podařilo vyladit, aby nebyla tak ulpívací. Což ovšem neplatí pro plechovkovou verzi, ta je často tak hořká, až nepitelná. V čepované variantě pak většinou chybí říz, což opět snižuje pitelnost. Závěr - Ryze Hořká 12 ano, ale jen v lahvi.
Dnes v láhvi, a zase už je to spíš nic,než moc. Patří přesně mezi ta piva,která jsou tak zvláštně hořká, až působí nasládle. Desítka je sice vodová, ale hořkost je v ní příjemnější a lépe vyladěná. Tato 12 je pitelná dost obtížne.
S odstupem musim konstatovat, ze z Ryze horke 12 zmizela ona neprijemna ulpivajici horkost. Nyni je mnohem pitelnejsi. Neco se muselo stat v procesu varby nebo ve slozeni piva. Chvalim.
Kvíčala: Tak nějak se mi zdá, že Radegast mění chutě svých piv často. Snad jen ten Birell chutná furt stejně...
Dneska teda opět překvapení, ovšem negativní v lahvi...pivo je strašlivě cítit tzv. jídlovostí, nevím, co to způsobuje, ale je to dost odporná vůně a následná pachuť. Nedávno to tam tam ještě nebylo. Bůhví, co tam s těmi pivy vyvádějí při rozřeďování na požadovanou stupňovitost. Zklamání.
Tento ryzí extrakt nezvyknem vyhľadávať, no v začiatkom augusta som narazil na v chuti veľmi príjemné a hlavne prirodzene horké šarže (čapované). Obdobnú chuť mala v tom období aj desiatka. Tam sa už naozaj dalo hovoriť o poctivej horkosti, akú v korporátne vyrábanom pive dnes už človek nenájde. Po rokoch som si naozaj pochutnal na korporátne vyrábanom pive.
Dnes po mesiaci opäť vyskúšané. Vynikajúco načapované, no už je to zasa len ryzí extrakt, nevyladené a uľpievajúce.
Korporátne pivovary sa radi doslova vystatujú tým, ako majú oni stabilnú chuť piva (na rozdiel od remeselných). Nielen v tomto prípade je však zrejmé, že dôležitejšie ako chuťová stabilita sú tu nákupné ceny surovín na trhu...
Koupeno parkrat v posledni dobe a rekl bych, ze v lahvi opet v dobre kondici, kez by to ryze horke vydrzelo.
@ lasthunter: I já souhlasím s názorem, že čepované je chuťově úplně jinde než láhev - u tohoto Radka dvojnásob. Čepované mnohem sladovější, vyvážené, s příjemnou hořkostí. Láhev ulpívající + s evidentním přídavkem barevných sladů. Občas koupím domů, ale pitelnost nic moc.
Bronek, 12 zakoupená v Praze v Kauflandu má pachuť myšiny, přitom ve stejnou dobu zakoupená v Penny chutná stejně skvěle jako 12 zakoupená kdekoli na Moravě. Toto pozoruji poslední dva roky. Máte někdo stejnou zkušenost?
Ano, pil jsem naprosto odporný i naprosto lahodný Radegast v láhvi. U toho odporného jsem pak zjistil, že za měsíc projde. Takže pozor na akcičky v tesku
tak
to bohužel.tohle pifko, po 1 a naposledy.to asi sládek posral. že ryze hořká 12.
vodovka vyhoněná na jejich 12 procennt,prostě sračka jak gábina 10. to jejich desítka radegast je lepší než toto. a ratar tak ten je 100x lepší než tenhle hnůj.
Tři slady, hmm, proto to pijó chacharští Čuráci od Bazal.. Tam bylo vždy víc keců, než obsahu v hlavě.. Banýk pýčo
Víte ale co je na tom nejhorší?! Až mi ňákej chachar napíše že mám špatně ypsilóny
Přidat názor
Zde se můžete podělit o svůj názor na chuť, vůni, charakteristiku a vůbec celkové hodnocení tohoto piva.
Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.
Nahráváme pouze obrázky, jichž jsme autory!Tedy nikoliv obrázky piv převzaté z jiných webů atd. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen těsně po načepování, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
V pořádkuPůllitr vyfocen i s lahví, těsně po přelití, je celý, správně barevný, není pootočený a zabírá naprostou většinu obrázku. | |
Není v pořádkuObrázek je vyfocen za špatného světla, takže není jasná barva piva; navíc půllitr není uprostřed. | |
Není v pořádkuPůllitr není uprostřed a není celý. | |
Není v pořádkuObrázek je pootočen a půllitr na něm není celý. | |
Není v pořádkuPůllitr je vyfocen z příliš velké dálky a navíc je nakloněný. | |
Není v pořádkuKamarády máme rádi, nicméně tento web je atlasem piv, nikoliv kamarádů (či jiných nesouvisejících objektů). |